atelier THOMAS architecten ©2015

kerk maasniel

 

laurentiuskerk
2010 maasniel | nederland

opdrachtgever
h. parochie laurentius

De kerk van Maasniel is door de jaren heen te groot geworden voor de parochie. Voor het gebruik van de kerk wordt alleen het zuid transept van de kerk gebruikt als dagkapel.
Bij het gebruik van de dagkapel werd de volledige kerk opgewarmd.
In het ontwerp is een nieuwe wand geplaatst in de dagkapel, die een thermische schil vormt. Deze wand staat in contrast met het donkere interieur van de kerk. De schil voorziet in de techniek (verwarming, verlichting en geluid) die benodigd is voor de dagkapel. Op plaats waar de overgang van dagkapel naar het grote altaar plaats vindt is een monumentaal raam geplaatst. Dit raam zorgt ervoor dat de dagkapel altijd in contact staat met het altaar.